April månad – en tillbakablick

 Jag blir allt mer övertygad om att vi kanske redan om 5 eller 10 år kommer att titta tillbaka på samtalen kring äldreblivande och ålderdom år 2011 och säga: tänk att vi inte såg klarare! Det är som om ett nytt äldrelandskap är på väg att bryta igenom – men fortfarande förblir det osynligt för oss eftersom normerna, dvs föreställningarna om hur det ”skall” vara, hindrar oss från att se klart. Mycket av det nya känns nästan som ”förbjudna tankar”, och det leder till att många hejdar sig mitt i tankegången: så kan det väl ändå inte vara…?! Det är för att bryta detta som jag tror på samtal, här på bloggen, i massmedia och i levande livet.

Hittillsvarande omfattning av ”samtal”

Det är inte så många som skriver här på bloggen än så länge , men under april 2011 var det faktiskt 1730 besök här (förutom mina egna…). Inte så illa – vi får se hur det utvecklas.

Massmedialt har det varit pådrag, både i SVT, TV4, radio och dagspressen (där Sydsvenskan toppade med en 3-sidorspresentation av mig av vilket det mesta handlade om boken).

Direkt har jag den senaste månaden i föreläsningar och seminarier (mellan 15 och 350 människor per gång) träffat 2 300 människor – och fortsättning följer. Stora delar av det kommande året är uppfyllt av allehanda engagemang – i sig ett tecken på att det är många som har fått vittring på att det är något nytt och viktigt som virvlas upp av ”När horisonten flyttar sig – att bli gammal i en ny tid”.

Sedan vet jag att det också har varit många tysta ”samtal” mellan läsare och mig denna första bokmånad under vilken boken redan fått en omfattande spridning. Människor sätter streck i kanten, tänker vidare, pratar med varandra – och en liten andel skriver till mig. Det längsta brevet hittills, ett mycket spännande, är på 11 sidor…  Och jag svarar på allt, förr eller senare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

This site is using OpenAvatar based on

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.