99. Nytt hopp

Hej,

Det finns privata skäl bakom min relativa tystnad här ett tag. Men den hade fler anledningar än så. Det var som om jag tröttnade på att blogga  trots allt detta intresse kring mina tankar om arbete, stannade det liksom ändå vid just ett intresse. Jag saknade en fartvind utifrån och nya möten och en egen upplevelse av att också andra, många andra, bygger både tankestrukturer och vägar framåt.

I dag har jag fått en sådan skjuts framåt genom att få medverka på en 2-dagarskonferens i Malmö på temat “Samhälle och existens”. Att vara med på konferenser är ju garanterat inget nytt för mig, inte heller att föreläsa eller ingå i seminariepanel. Men att få se ett genomtänkt program som samtidigt rymmer så många perspektiv på arbete och som gjorde det på ett så bra och djupt sätt och som nådde fram till så många samtidigt, det lyfte mig. Det gav nytt hopp, för nu har jag fått se så många som mobiliserar på riktigt. Och som vågar se att arbete i grunden samtidigt är existentiellt på individnivå och en nödvändig förutsättning för det gemensamma och ett nödvändigt uttryck för att vi tror på framtiden.

Så fint att få vara med om detta inför valborgsmässoafton och första maj!

Allt gott

Bodil

3 kommentarer på “99. Nytt hopp

 1. Hej Bodil!
  Så roligt och hoppingivande att det händer saker och att det börjar bli uppenbart att detta med vår inställning till arbete är intimt sammankopplat med hur hela vårt samhälle formar sig.
  Vet du, jag blev så glad häromdagen, när jag fick höra att min arbetsplats (som jag just nu varit tjänstledig från) hade försökt boka in dig som föreläsare på en utvecklingsdag för personalen. Jag tror att någon hade snappat upp mina facebookinlägg om mina intryck av din bok och om föreläsningen här. Nu hade det visat sig att du var upptagen, men det jag vill säga att jag märker ringar på vattnet även i den tröga landstingsorganisationen!
  Idag tycker jag att vi kan glädjas åt att Frankrike valt en ledare som sagt sig vara nyfiken på tanken om basinkomst!

  Önskar dig en trevlig måndag!

  Nina

 2. Tack Bodil Jönsson, min favorit(filosof)funderings(för stort ord men)kamrat) du,hoppas jag kan få säga du, fast ni är ju oartigt. Nu blev det så där konstigt. Tack för att du gör mitt kommande pensionsinträde (hjälp) mycket lättare nej MYCKET roligare. Hur svårt ska det vara (shitsvårt) men som du sa ;kan man lära sej att gå i skolan, gå till ett jobb, hålla et tal så kan man (nog) lära sej att gå i pension. Fortsätt att inspirera oss! O framförallt, Ha det bra! Eva

  • Hej, Eva!

   Så glad jag blev för att du kunde ha mig till detta att minska pensionärsvåndan och t o m glänta på dörren till något stort och spännande! Det vore ju förödande om du – när du nu råkar höra till en generation som får alla dessa fantastiska 65+-år – inte förmår ha dem till något positivt “bara” för att du som så många andra förblindats av en föreställning om åldrande som något negativt. Heja dig – avanti!

   Allt gott
   Bodil

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

This site is using OpenAvatar based on

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.