94. Till tålamodets lov

Hej,

För snart tre år sedan, när vi slutade av Uppdrag Kunskap fick jag en blommande amazonlilja. Den har stått på mitt arbetsrum sedan dess och hela tiden blivit bara större och STÖRRE och STÖRRE. Men inte har den blommat inte. Förrän NU, se nedan! Fler blommor är på väg, men det är bara denna som har slagit ut än så länge. Eucharis grandiflora hade alltså inget emot att blomma hemma hos oss. Tvärtom. Men det tog sina tre år. Hädanefter kommer amazonliljan att inte bara vara vacker för mig utan också symbolisk genom att påminna mig om allt som kan behöva ta tid på sig. 

Egentligen är jag ju väl förtrogen med åtminstone tre TTT: Ting Tar Tid. Tankar Tar Tid. Och Tålamod Tar Tid att förvärva. Jag övar mig ständigt på att odla tålamod som vilket annat mod som helst. Men det är inte lätt. Särskilt inte på arbetets område med all dess förstening. Där krävs det ju att man är tålamodig in absurdum.

 Allt gott

Bodil

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

This site is using OpenAvatar based on

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.