87. Dykerupp.nu!

Hej,

Och heja, Roland Paulsen, han var som vanligt glasklar i SVTs “Idévärlden” om arbete !

Men varför försökte vare sig han eller programledaren eller opponenterna sig på att vinkla tankarna om arbete in mot det nära framtidssammanhang där människor tveklöst kommer att få bättre möjligheter (jfr blogginlägg 74-86 här) att stå på varandras axlar och få gjort något tillsammans, oberoende av tidigare och nuvarande regleringar och föreställningar om det s k arbetslivet?  

Jag blev rent matt. Faktiskt. Och när jag blir rent matt, måste jag göra något. Det enda jag i stunden kunde komma på var att muta in domännamnen “dykerupp.nu” och “dykerupp.se”. De är alltså nu mina, och jag tänker använda dem när större genombrott i arbetslivet blir mer uppenbara. Men visst borde vi kunna tala om dem redan NU?

Allt gott

Bodil

2 kommentarer på “87. Dykerupp.nu!

 1. Hej Bodil!

  Tack för tipset! Jag har precis sett avsnittet och det var ett bra program, men jag saknade också många av de funderingar i ett vidare perspektiv kring drivkrafter och motivation som du har i din bok, alltså vad som händer med oss när inte lönearbete längre är kopplat till hur vi värderas som människor. Båda opponenterna var så helt fast i att det är ett grundläggande mänskligt behov att lönearbeta, så jag tror kanske inte riktigt att förutsättningarna fanns där. Det skulle varit spännande att se hur en dialog mellan dig och Roland Paulsen skulle te sig!!

  • Hej, Nina,
   Roland och jag har haft och har ett antal ärliga och spännande samtal, dock aldrig inför publik. Det skulle säkert bli bra med publik också – vi är båda ivriga att komma lite längre i möjlighetsrymderna, så vi skulle nog kunna utmana varandra även under de omständigheterna.

   Allt gott
   Bodil

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

This site is using OpenAvatar based on

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.