30. Positiva bieffekter av arbete

Hej,

Det är fredag eftermiddag – igen! För fjorton dagar sedan skrev jag ett inlägg (nr 29) just på en fredag eftermiddag och väljer att sortera in detta i direkt anslutning. Kan det verkligen vara fredag nu igen, dessutom inte bara nästa fredag utan nästnästa?!

Så känns det för många äldre människor – de tycker att tiden bara försvinner eller går orimligt fort. Bakgrunden till det är att de i och med sin egen pensionering inte längre har något som håller rytmen. Under arbetslivet fanns det en tid att passa på morgonen, en arbetsdag, en arbetsvecka, en månadslön, en semester, ja, det var väldigt mycket som stagade upp tillvaron. Nu när de har all frihet i världen att använda sin tid till det de vill, missar många att de fortfarande behöver en rytm i tillvaron, en rytm som de inte längre får genom arbetet utan nu måste tillskapa själva. “Rapport” och “Aktuellt” utgör riktmärken för många – men det behövs också något som stagar veckan, månaden, året,… Annars har man inget att hänga upp livet på.

Ja, det tål verkligen att betänka att arbetet har många både effekter och bieffekter. Detta med rytmhållningen är en av de positiva. Som vi inte brukar tänka på.

Allt gott

Bodil

PS. Fast själv tycker jag inte att tiden går ifrån mig. Gissar att det hänger samman med att jag tänkt på tid så länge och så mycket att jag är noga med rytmen. DS

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

This site is using OpenAvatar based on

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.