2 kommentarer på “68. Dont agonise – organise!

 1. Också Guy Standing uppmanar oss till organisering…
  http://www.sydsvenskan.se/2014-01-12/guy-standing-prekariatet-ar-en-framvaxande-klass

  Olika nätforum, kyrklig/kommunal/annan ideell verksamhet, facket, vänner, bekanta, grannar kan vara sätt att börja organisera sig. Jag tänker också arbetsintegrerande socialt företagande för oss som har nedsatt arbetsförmåga och står långt från den så kallade reguljära arbetsmarknaden.

  Hälsningar Helén

 2. Hej! Hösten 2014 var vi ett gäng som skapade en grupp i Vinslöv där vi bor. från början var det som en reaktion på den höga andelen SD-rösten som vår by hade i EU-valet.
  I våra första möten kom vi fram till att det idag saknas neutrala mötesplatser som inte är kopplade till intresse eller religion och som inte är ålderssegregerade. Vår ambition var att försöka skapa plattformar för en dialog och nya möten för Vinslövsborna. det var också det som Vinslövsborna själva efterfrågade när vi pratade med dem.
  Det har tyvärr visat sig vara svårare än vi trodde. Riksdagsvalet och den stora flyktingkrisen, där vi tagit ställning för öppenhet, utan att vara partipolitiska, har gjort att vi ses som allt för politiska och ett hot, precis tvärtemot vad som var vår ambition.
  Ett annat dilemma är att få människor att ställa upp ideellt för att organisera sig. Vi har många människor som säger sig stötta vår verksamhet, men när det kommer till att ställa upp och ge av sin tid för att driva den, blir det tji.
  Så, hur organisera sig????

  Nina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

This site is using OpenAvatar based on

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.